Somon cu legume (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri somon a cîte 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspăt tocat, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 3 căței usturoi zdrobiți, 1 linguriță boia dulce, 1/2 linguriță piper cayenne (sau un vîrf cuțit paprika), 4 linguri ulei măsline, sucul și coaja de la o lămîie.
Mod de preparare: Așezați fileurile într-un vas din porțelan. Amestecați restul ingredientelor și turnați amestecul peste pește. Lăsați să stea la marinat timp de o oră. Încingeți o tigaie neadezivă sau un grătar și frigeți peștele timp de 4 minute pe fiecare parte, turnînd deasupra marinata rămasă.
Serviți peștele cu ce garnituri doriți: linte verde, sote de spanac sau legume.
Se poate servi pe un pat de legume: broccoli, fasole verde, asparagus.
|