Somon cu legume (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g somon, 500 g broccoli, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, 2 lămîi.
Mod de preparare: Somonul se spală, se taie în felii subțiri și se pune într-o oală cu sare, piper, ulei, suc de lămîie și verdeață tocată.
Se acoperă cu folie alimentară și se introduce la rece, amestecînd din cînd în cînd ca să se pătrundă toate feliile. Morcovii și cartofii se curăță de coajă, se spală și se fierb.
Morcovii se taie în rondele, iar cartofii în cuburi. Broccoli se spală, se taie în buchețele mai mici și se fierbe în apă cu sare. Se scurge și se pune peste legumele tăiate.
Dovlecelul și vînăta se spală, se taie în felii sau cuburi și se prăjesc în ulei încins.
Se adaugă morcovii, ceapa tocată și cartofii, sarea, piperul și verdeața tocată. Se prăjesc la foc mic cîteva minute, se scot și se pun într-o tavă unsă cu unt.
Se așează deasupra feliile de somon, se introduce tava în cuptor și se lasă 15 minute.
Se servesc cu sos vinegretă din ulei, suc de lămîie, sare și piper.
|