Somon cu paste și legume
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g somon afumat, 250 g fidea de orez, doi morcovi, 300 g fasole verde, 300 g boabe de porumb, 1/4 țelină, 100 g unt, sare, piper, o lămîie, oregano, sos de maioneză, ceapă verde.
Mod de preparare: Morcovii se curăță de coajă, se fierb, se lasă să se răcească și se taie în bastonașe.
Țelina se curăță de coajă, se taie în felii subțiri și se pune pe o farfurie. Fasolea verde se fierbe, se răcește și se taie în bucăți mai mici.
Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie, se pun țelina, legumele fierte, sarea și piperul.
Se prăjesc timp de zece minute la foc mediu, se adaugă boabele de porumb și se mai prăjesc cinci minute. Se oprește focul, se adaugă oregano tocat și se amestecă.
Fideaua se fierbe în apă cu sare, se scurge și se amestecă bine cu restul de unt. Se formează grămăjoare, se pun într-o tavă și se coc timp de 15 minute în cuptor.
Se pun pe farfurii, se adaugă legumele prăjite, somonul tăiat în felii și stropit cu suc de lămîie.
Se pot servi și cu un sos de maioneză cu ceapă verde.
|