Somon cu sos de stridii și ciuperci
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 750 g somon file, 8 felii lungi de bacon, 350 g ciuperci, 3 căței mari de usturoi, 3 fire de ceapă verde, 2 linguri pătrunjel tocat, 1/4 pahar (55 ml) sos de stridii, 125 ml apă, 15 g unt.
Mod de preparare: Se taie somonul în 4 bucăți și se învelește fiecare bucată într-o felie de bacon. Sosul este suficient de sărat și nu aveți nevoie să puneți sare la pește. Se pune fileul într-o tavă cu puțină apă pe fund și se dă la cuptor (broiler) 20 de minute până se rumenește ușor.
Se taie celelalte 4 felii de bacon în bucățele de 12 cm. Se pun la prăjit în tigaie ca să se topească grăsimea. Aveți grijă să nu devină crocante. Se păstrează o lingură de grăsime în tigaie, restul se aruncă. Separat se pun la fiert 125 ml de apă.
Între timp se taie usturoiul și ciupercille bucățele mici (tăiați-le la fel cum tăiați ceapa). Se pun peste bacon și grăsimea lăsata de acesta și se călesc. Dacă nu e suficientă grăsime, puneți puțină apă.
Se taie frunzele de la ceapă în bucățele de 2 cm, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
După ce s-au călit ciupercile, se pune și sosul de stridii amestecat cu apa fiartă. Se aduce la punctul de fierbere. Dacă vi se pare că nu e suficient de gros mai lăsați-l puțin să fiarbă.
Se dă focul la minim și se pun ceapa și pătrunjelul. Se amestecă un minut. Se stinge focul și se pune untul. Se amestecă până se topește.
Se pune peste pește și se servește fierbinte.
|