Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos alb (Bechamel)
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20-30 g făină, 30-40 g unt, 1/2 l lapte, sare.

Mod de preparare: Făina și untul se înfierbîntă într-o cratiță de 1 l la foc mic, numai un minut, amestecînd mereu și avînd grijă ca făina să nu se coloreze deloc, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adăugat în 2-3 rînduri, amestecînd de fiecare dată. Se sărează și, facultativ, se acrește puțin cu zeamă sau sare de lămîie, numai după ce s-a luat cratița de pe foc. Se aromează cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. La sosul alb se mai pot adăuga, imediat ce s-a luat de pe foc, 100 ml smîntînă, bătută pînă cînd se omogenizează, sau 100 ml smîntînă, bătută bine cu 1-2 gălbenușuri. Se înfierbîntă la cuptor 10 min, după care se servește.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.