Sos cu porumb
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 100 g morcovi mici, 100 g fasole albă, 200 g porumb, 2 cepe roșii, 1 legătură mărar, 1 lingură bulion, 1 varză albă, 1 lămîie, cimbru, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Cepele se taie inelușe, iar fasolea se curăță și se taie în bucăți.
Într-o tigaie, se încinge uleiul și se călesc cepele, iar cînd s-au înmuiat se adaugă morcovii, fasolea și porumbul. Se stinge cu bulionul, diluat în puțină apă. Se condimentează cu cimbru, piper și sare. Se lasă pe foc pînă se înmoaie legumele și scade sosul.
Pentru un gust mai acrișor, se poate turna puțină zeamă de lămîie.
Sosul se servește cald, cu salata de varză presarată cu mărar proaspăt.
|