Sos de căpșuni cu găluște de albuș
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 500 g capsuni, 5 albusuri, 150 g zahar tos, 150 g zahar cristal, zeama de la o lamaie, un fir de menta.
Mod de preparare: Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti - cu doua linguri - galusti de albus si lasati-le sa fiarba patru minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de fiert. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Bagati capsunile sub un jet de apa rece, scurgeti-le, indepartati coditele si mixati fructele cu zeama de lamaie si zaharul cristal. Varsati sosul de capsuni intr-un castron si puneti-l la rece. Inainte de a-l servi, asezati peste sos galustile de albus si garnisiti-le cu frunzulite de menta.
|