Sos de castraveți murați și capere
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 20
Ingrediente: 400 g castraveți murați, 2 legături codițe de ceapă verde, 1 legătură mărar, 4 linguri capere (mici), 4 linguri ulei de măsline, 100 g iaurt gros, 1 linguriță muștar potrivit de iute, 1/8 l vin alb sec.
Mod de preparare: Se scurg castraveții, se zvîntă și se taie foarte mărunt (zeama se păstrează în borcan). Codițele de ceapă verde se taie rondele, iar mărarul se toacă. Caperele se clătesc sub jetul de apă și se lasă să se scurgă. Se bat cu telul uleiul, iaurtul, muștarul, 3 linguri de zeamă de castraveți și vinul alb. Se încorporează castraveții, caperele și mărarul, se presară peste sos cîteva capere și rondelele de ceapă verde.
|