Sos de praz
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 fire de praz, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, 1 cană suc de roșii, 1/2 cană supă de zarzavat sau apă, 1 lingură făină, sare, ulei, piper.
Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt, prazul se taie rondele și se călesc împreună în ulei 2-3 minute. Făina se amestecă bine cu supa de zarzavat sau apa și se adaugă peste ceapa și prazul călit, se lasă 1-2 minute, amestecîndu-se continuu. Compoziția astfel rezultată, dupa ce s-a răcit, se mixeză. Se pune într-o crăticioară și se adaugă sucul de roșii, sare, piper, se pune pe foc și se mai lasă 1-2 minute. La sfîrșit, se adaugă și pătrunjel tocat mărunt. Se recomandă cu spaghete sau legume fierte.
|