Sos de vin pentru pește rasol
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g făină, 2 gălbenușuri, 100 ml smîntînă, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supă în care a fiert peștele.
Mod de preparare: Făina și untul sau untdelemnul se înfierbîntă într-o cratiță un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecînd bine pînă se desfac cocoloașele și la urmp se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratița se ia de pe foc. Gălbenușurile se freacă cu smîntînă și, facultativ, se pune o linguriță cu muștar; totul se amestecă cu sosul fierbinte. Pentru aromă, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.
|