Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos de vin pentru pește rasol
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g unt sau untdelemn, 30 g făină, 2 gălbenușuri, 100 ml smîntînă, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supă în care a fiert peștele.

Mod de preparare: Făina și untul sau untdelemnul se înfierbîntă într-o cratiță un minut la foc mic, se sting cu supă fierbinte, adăugată în 2-3 rînduri, amestecînd bine pînă se desfac cocoloașele și la urmp se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă 2-3 clocote ca să se lege, apoi cratița se ia de pe foc. Gălbenușurile se freacă cu smîntînă și, facultativ, se pune o linguriță cu muștar; totul se amestecă cu sosul fierbinte. Pentru aromă, se adaugă mărar, pătrunjel, tarhon, după gust.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.