Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos picant
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 30-50 ml untdelemn, 50 g ceapă, 150-200 ml vin acrișor, 100 ml suc de roșii, o linguriță rasă de muștar, 25 g făină, 300 ml apă, sare, piper, 2 boabe ienibahar, o foaie de dafin, o bucățică de scortișoară, o cuișoară întreagă, sare.

Mod de preparare: Acest sos trebuie să conțină arome puternice și neapărat vin. Se poate pune, după gust, din toate. Ceapa rasă fin se călește cu grăsimea la foc mic, numai un minut, ca să-și dezvolte aroma, apoi se stinge cu apă și se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. După aceea, se adaugă făina diluată cu vinul și cu toate celelalte. Sosul se lasă să fiarbă 2-3 clocote, ca să se lege cu făina și, apoi, se sărează. Dacă este prea gros, se diluează cu apă, vin sau suc de roșii, după gust.
Se servește cu șnițel, escalop de vițel, ficat prăjit natur, chiftele, ruladă de carne, etc.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.