Sos picant de roșii cu muștar
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 100 ml ulei, 2 linguri făină, 150 g pastă de roșii, 500-600 ml supă, 2 linguri muștar, 1 crenguță cimbru, 1 crenguță busuioc, sare, piper, 2 linguri zahăr.
Mod de preparare: Se pune făina în uleiul încins, amestecînd repede cu o lingură de lemn. După 2-3 minute, se stinge cu o ceașcă de supă, se adaugă pasta de roșii, muștarul, zahărul ars separat într-o tigăiță și stins cu supă, cimbrul și busuiocul. Se sărează și se piperează. Se fierbe sosul pînă scade la consistența dorită.
Se întrebuințează la fripturile de pasăre lăcuite sau ca sos picant la fripturile de pasăre.
|