Spaghete cu ciuperci în aluat
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină, 1 gălbenuș, 3 linguri margarină, 2 linguri apă, sare.
Pentru umplutură: 300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură brânză, sare.
Mod de preparare: Faci un aluat din toate ingredientele, oprești o parte pentru capac, iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină.
Fierbi spaghetele în apă cu sare și le lași apoi într-o strecurătoare. Din unt cu făină și o ceașcă de apă fierbi un sos potrivit, la care adaugi un ou. Îl amesteci cu spaghetele, ciupercile înăbușite în unt, brânza rasă și potrivești gustul de sare. Pui umplutura de spaghete în forma cu aluat, îi pui un capac din aluatul rămas, presezi marginile foilor de aluat și coci totul la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, lași spaghetele astfel pregătite să se răcească, apoi le răstorni pe un platou.
|