Spaghete cu legume și nuci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 500 g spaghete, 500 g brânză feta, 450 g broccoli, 8 ardei capia, 50 g miezuri de nucă, sare, sos de pesto, piper, ulei de măsline, suc de lămâie, pătrunjel, busuioc.
Mod de preparare: Ardeii capia se spală, se coc și se curăță de semințe. Se taie în fâșii subțiri și se rulează sub formă de trandafir.
Pastele se pun la fiert în apă fierbinte în care se adaugă o linguriță de sare. Se lasă să fiarbă timp de 8-10 min., se scurg de apa fierbinte și se pune apă rece. Se scot și se lasă într-o strecurătoare.
Broccoli se spală, se rup în buchețele mai mici și se fierb în apă cu sare. Se pun la scurs în strecurătoare și se lasă să se răcească.
Într-un vas mai mare, se pun pastele, buchețelele de broccoli, brânza feta sfărâmată și sosul de pesto. Se adaugă miezurile de nucă măcinate, sarea și piperul după gust.
Se amestecă totul, se adaugă o linguriță de suc de lămâie și două linguri de ulei de măsline. Cine dorește poate adăuga și frunze de pătrunjel sau busuioc proaspăt tocat.
În locul sosului de pesto, se poate folosi verdeață tocată.
|