Spaghete cu roșii (II)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g spaghete, sare, 2 catei de usturoi, 400 g rosii marunte, 4 linguri ulei de masline, 2 pumni de codite verzi de ridichi, piper macinat mai mare, 80 g cascaval ras (eventual parmezan).
Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa (multa) cu sare. Intre timp, se curata usturoiul si se taie feliute, iar rosiile, spalate, se taie in opt. Intr-o tigaie adanca se incing 3 linguri de ulei si se prajesc bucatile de rosie, circa 2 minute, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga feliutele de usturoi si se prajesc si ele alte 2 minute, dupa care se presara deasupra putina sare. Se scurg spaghetele, se rastoarna in tigaie, se presara deasupra coditele de ridichi taiate cu foarfeca, se stropesc ingredientele cu uleiul ramas si se amesteca bine.
Se gusta de sare si piper si, inainte de-a le servi, se presara cu cascavalul ras.
|