Spaghete cu roșii și brânză
Ingrediente: 400 g spaghete, 300 g rosii, o legatura patrujel, 4 felii bacon, 40 g parmezan, sare si piper.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele in multa apa cu sare, respactand intocmai indicatiile de pe ambalaj. Intre timp, se spala rosiile, se curata, apoi se taie pe jumatate. Se spala patrunjelul, se rup frunzulitele, apoi se toaca marunt. Se taie baconul in feliute cu un cutit ascutit. Se topeste untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de bacon. Se aduna din tigaie si se pastreaza la cald. Se calesc inabusit jumatatile de rosii timp de 2-3 minute in grasimea ramasa, apoi se codimenteaza cu sare si piper. Se presara patrunjelul tocat, se adauga baconul, apoi se amesteca bine ingredientele. Se scurg spaghetele de apa, se pun intr-o strecuratoare mare si se stropesc printr-un jet cu apa rece. Se amesteca cu compozitia de rosii si bacon. Se impart spaghetele in 4 portii egale pe farfurii, apoi se presara cu parmezan ras. Se servesc firbinti.
|