Spaghete cu șofran și cabanos
Rețetă tradițională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumați (cabanos), 1 cutie pulpă de roșii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză șofran, sare, piper.
Mod de preparare: Rumeniți ceapa în 2 linguri de ulei, turnați peste ea vinul alb, adăugați roșiile și șofranul și gustați de sare și piper.
Fierbeți spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiați cabanosul rondele și prăjiți-l ușor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeți spaghetele și răsturnați-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnați peste ele sosul scăzut, așezați deasupra cabanosul și serviți imediat.
|