Spaghete cu sos de ciuperci și brânză
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 linguri unt, 2 cepe, 2 catei de usturoi, sare, 250 g ciuperci proaspete, 100 g rosii, 150 g smantana dulce (frisca nebatuta), 1 pahar branza de vaci, piper, 1 legatura busuioc, verdeata.
In plus: 300 g spaghete, 1 lingurita sare, 3 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Se-ncinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit si frecat cu sare si se lasa sa se dunstuiasca putin. Ciupercile curatate se taie - in functie de marime - in doua, in patru sau felii, se pun in cratita si se calesc si ele impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile taiate, se dunstuiesc cateva minute, apoi smantana si branza, se amesteca bine toate si se lasa sa dea cateva clocote. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza busuiocul tocat marunt. Se fierb spaghetele (al dente) in apa cu sare si ulei, se toarna peste ele sosul, se garnisesc cu cateva frunzulite de menta si se servesc imediat.
|