Spaghete cu sos de roșii și usturoi
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de spaghette (600 g), 6 rosii mari, 6 catei de usturoi, 2 lingurite de ierburi provensale (ierburi aromate, gata preparate se gasesc in comert), 2-3 linguri de untdelemn.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente, se strecoara si se tin la cald.
Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc in mojar de lemn.
Se pune untdelemnul la incins, se caleste in el usturoiul, apoi se adauga rosiile. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara deasupra sarea si plantele aromate. Se mai dau intr-un clocot, se serveste sosul turnat peste macaroane. (Plantele aromate sunt foarte necesare, fiindca dau mancarii o aroma specifica.)
|