Spaghete de primăvară
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 450 g spaghete, 4 linguri ulei de măsline, 450 g broccoli (sau mazăre), 2 dovlecei mici, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roșu, 1 cană ciuperci feliate, 2 căței de usturoi pisați, 4-5 roșii mici, 1/4 ceașcă busuioc mărunțit, 2 linguri pătrunjel verde tocat, 4-5 roșii mici, 1/2 ceașcă parmezan, sare, piper.
Mod de preparare: Se opăresc roșiile, se curăță de pieliță și de semințe. Se fierb pastele în apă cu sare și se lasă să se scurgă. Între timp, se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adaugă broccoli desfăcut în florete și se sotează 2 minute, amestecând des. Se adaugă dovleceii tăiați fâșii subțiri și se lasă tot 2 minute pe foc, amestecând. Se pun apoi ardeii tăiați julien și ciupercile feliate și se călesc și ele 2 minute. Se adaugă usturoiul, roșiile tăiate felii, sare după gust, se călesc împreună 1 minut, apoi se adaugă verdețurile și pastele scurse. Se amestecă bine toate ingredientele, se pun pe platoul de servit și se presară cu parmezan și piper proaspăt măcinat.
|