Spaghete tiroleze
Rețetă tradițională din Austria
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g spaghete, 250 g ciuperci, 150 g unt, 150 g smîntînă, 150 g șuncă presată, 100 g cașcaval, 100 g făină, 25 g usturoi, 25 g zahăr tos, sare, zeamă de oase.
Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă clocotită cu sare, se strecoară, se spală cu apă rece, se amestecă cu 50 g unt fierbinte. Restul de unt se pune la topit, se adăugă făina și se rumenește. Se stinge cu zeamă de oase și muștar, zahăr tos, sare. Ciupercile (tocate mărunt) fierte împreună cu șunca presată (tăiată mărunt) se amestecă cu spaghetele și sosul rezultat. La servire, se presară deasupra cașcaval ras.
|