Spaghetti Carbonara
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 4 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei, 6 felii de sunca (cu grasime) taiate bucatele, 5-6 linguri vin alb, 4 oua, 3/4 ceasca parmezan (sau cascaval) taiat fasii subtiri, 1/4 ceasca cascaval ras, piper negru proaspat macinat, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 500 g spaghete fierte al dente, scurse si tinute la cald.
Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi, se taie in doua si se prajesc in uleiul incins, amestecand intruna pana ce se rumenesc. Se adauga bucatelele de sunca si se prajesc la foc potrivit, pana ce devin crocante. Se sting cu vin si se mai lasa sa fiarba circa un minut.
Se bat ouale cu telul si se incorporeaza cascavalul taiat fasii, cascavalul ras, patrunjelul si piperul macinat.
Se pun spaghetele calde intr-un castron, se adauga sunca si sosul de vin si se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza si amestecul de oua si cascaval si se servesc imediat, presarate - eventual - cu putin parmezan sau cascaval ras.
|