Sparanghel cu șuncă
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg sparanghel, 250 g sunca, 2 linguri de ulei, 50 g unt, 1 lingura de faina, 1 galbenus, 100 ml smantana, 50 g cascaval ras, sare, 1 lingura de ulei.
Mod de preparare: Sparanghelul curatat si taiat in bucati cat degetul se fierbe in apa sarata si indulcita si se strecoara.
Sunca se taie in felii subtiri, se prajeste in ulei si cu jumatate de cantitate se tapeteaza un vas termorezistent.
Se pune deasupra sparanghelul fiert si se acopera cu urmatorul sos: se prepara un rantas alb din unt si faina, se stinge cu zeama in care s-a fiert sparanghelul si se adauga smantana.
La sfarsit, totul se acopera cu feliile de sunca ramasa, se presara cu cascaval si se prajeste putin in cuptor.
|