Spumă de pere cu scorțișoară
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 pere mari (coapte), 100 g zahar pudra, 1 lingurita cu varf de scortisoara pisata, 150 g smantana groasa, 25 g unt, 2 albusuri, 40 g zahar tos.
Mod de preparare: Se curata perele de coaja si de seminte, se taie in patru, se fierb in aburi 20 de minute, dupa care se maruntesc cu mixerul pana ce se obtine un piure foarte fin. Piureul se toarna intr-un castron, se incorporeaza rand pe rand zaharul pudra, scortisoara, smantana si untul inmuiat si se baga la frigider, unde se tine circa doua ore. Intre timp se bat spuma albusurile, adaugand zaharul tos, putin cate putin. In spuma de albusuri se amesteca usor piureul de pere (intarit, putin, la frigider) si apoi se tine din nou la rece 45 de minute. Spuma altfel preparata se serveste cu biscuiti de casa sau piscoturi.
|