Stea cu cocos
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluat: 3 oua. 125 g unt, 50 g zahar, un varf de cutit de sare, 4 linguri crema de ciocolata (Nutella), 125 g faina, o lingurita praf de copt.
Umplutura: 150 g mascarpone, 4 linguri zahar pudra, 6 linguri lapte de cocos, 4 foi de gelatine, 250 ml frisca, 100 gr. fulgi de cocos.
Ornat: 250 ml frisca, 1 lingura zahar pudra, 1 lingura praf de intarit frisca, 50 g fulgi de cocos, 100 g crema de ciocolata.
Mod de preparare: Galbenusurile, untul, zaharul, sarea si crema de ciocolata se amesteca. Faina cu praful de copt, se cerne si se amesteca cu restul. Albusul se bate spuma tare si se amesteca si el. Totul se pune intr-o forma in prealabil unsa (forma de stea) si se da cuptor pt. cca. 45 minute la 160 grade (cuptor electric), adica foc potrivit.
Mascarpone, zaharul pudra si laptele de cocos se amesteca. Gelatina topita se amesteca in crema si se pune la rece pana cand incepe sa se faca ca un jeleu. Frisca batuta tare se amesteca cu fulgii de cocos.
|