Steluțe cu chimen
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 pachete aluat de foetaj, 250 g mozzarella, 250 g roșii cherry, 100 g parmezan, 2 lingurițe oregano uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 2 căței de usturoi, semințe de susan, 2 ouă, semințe de chimen, smîntînă, mărar.
Mod de preparare: Semințele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei și se lasă să se răcească.
Foetajul se dezgheață la temperatura camerei ca să nu se rupă foile. Se întind puțin cu un sucitor, ca să nu crească prea mult la copt.
O foaie se unge cu ou bătut, se presară verdeața uscată, două linguri de semințe de susan și usturoiul pisat. Se așază din loc în loc, la distanțe egale, cubulețe sau felii subțiri de mozzarella.
Se așează deasupra roșii cherry tăiate felii, se suprapune a doua foaie și se decupează steluțe cu o formă specială sau se pot tăia cu un cuțit.
Se așază steluțele într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt, se ung cu ou bătut, se presară parmezan ras și o lingură de semințe de chimen.
Se introduce tava în cuptor și se coc timp de 25-30 de minute la foc iute.
Se servesc calde sau reci,cu sos de roșii sau un sos din smîntînă, usturoi pisat și mărar.
|