Știucă la cuptor (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 kg stiuca, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, ulei, suc de rosii, vin alb, sare, foi de dafin.
Mod de preparare: Punem știuca golită, cu urechile scoase, dar cu solzii pe ea, în zeama de zarzavat, să fiarbă fără a se sfărâma. Când e fiartă, îi scoatem, cu un vârf de cuțit, pielea cu solzii, șira spinării și, pe cât posibil, și celelalte oase. Punem într-o formă bine unsă cu unt felii de știucă, în strat compact, în altă cratiță fierbem ciuperci, înăbușite în unt sau ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie. Când s-au înmuiat, le turnăm, cu sosul lor, peste feliile de știucă. Deasupra așezăm rondele de roșii, fără pieliță și semințe, presarăm cașcaval ras. Dăm la cuptor 20-30 de minute.
|