Ștrudel cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1 pachet foi de ștrudel (5 foi), 350-400 g telemea de vacă, 750 g iaurt, 3-4 ouă, 1/2 pachet unt topit, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, sare, piper, unt sau margarină pentru tavă.
Mod de preparare: Se rade brânza sau se strivește cu furculița. Se adaugă iaurtul, ouăle bătute, bicarbonatul, sarea și piperul. O tavă mare se unge cu unt sau margarină. Pe fiecare foaie de ștrudel, se întind 1-2 polonice din compoziție, se rulează și se pune în tavă (eventual îndoind marginile). După ce au fost puse toate ruladele în tavă, se acoperă cu unt topit.
Se încălzește cuptorul la foc iute (200°C) și se coace aproximativ 25-30 de minute, până când prinde o culoare aurie.
Se poate servi atât cald, cât și rece.
|