Ștrudel cu brânză dulce
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 250 g brânză proaspătă de vaci, 1-2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri zahăr tos fin, 1/4 ceașcă făină cernută, 1/3 ceașcă stafide, 2 pachete cu aluat de foetaj (decongelat), 3 linguri lapte, încă o lingură zahăr tos fin, unt pentru uns tava.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă brânza, zeama de lămâie și zahărul (3 linguri) și se încorporează - cu grijă - stafidele și făina.
Se așează cele două bucăți de aluat pe planșetă, se pune pe fiecare un strat de brânză (jumătate pe una, jumătate pe alta), lăsându-se o margine de 5 cm, se rulează și se strâng bine la capete.
Se pun amândouă ștrudelele pe o tavă unsă cu unt, se ung cu lapte, se presară cu zahăr și se coc 25 min. în cuptorul încins, până ce se rumenesc frumos.
|