Ștrudel tirolez cu ciuperci și șuncă
Rețetă tradițională din Austria
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pachet foetaj, 150 g șuncă, 150 g cașcaval, 1 conservă de 200 g de ciuperci champignon feliate, 1 ou.
Mod de preparare: Se taie șunca și cașcavalul feliuțe. Se întinde foetajul în tava în care, în prealabil, se pune hârtie de copt. Se formează un strat suprapus de șuncă pe toată lungimea ștrudelului și se lasă liber ultimii 2-3 cm de la capete, deasupra se formează al doilea strat de cașcaval și al treilea strat de ciuperci.
Se rulează cu atenție foetajul, se apasă bine pe margini ca să nu iasă compoziția și se unge cu oul bătut pe deasupra. Se dă la cuptorul încins la 180°C pentru 35-40 min.
Se taie felii și se servește cald.
|