Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ștrudel vienez cu mere
Rețetă tradițională din Austria
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: Pentru aluatul de ștrudel: 200 g făină, 2 linguri ulei (20 ml), 1/8 l apă calduță, 1 vîrf de cuțit sare.
Pentru umplutură: 60 g stafide, 50 ml rom, 80 g unt, 100 g pesmet alb, 110 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 kg mere acrișoare, 50 g nuca zdrobită, 1 linguriță scortișoară, coaja rasă de la 1/2 lămîie.
În plus: 150 g unt topit, zahăr farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se frămîntă aluatul: Se pun într-un castron făina, uleiul, apa și sarea și se amestecă pînă ce se obține o masă omogenă. Apoi se scoate aluatul și se frămîntă cu mîna, pînă ce devine neted și se desprinde de pe planșetă. Se adună, se face o sferă, se unge cu ulei, se bagă sub un vas încins și se lasă să se odihnească circa o oră.
Se rumenește pesmetul: Se înmoaie stafidele în rom circa 20 de minute. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă pesmetul și 10 g de zahăr și se rumenesc, amestecînd întruna. Apoi se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească.
Se prepară umplutura: Se spală merele, se curăță de coajă și se taie în opt. Se îndepărtează partea lemnoasă și semințele și se taie (pe lat) felioare subțiri. Se pun într-un castron și se adaugă stafidele înmuiate și nucile zdrobite. Se amestecă restul de zahăr cu scortișoara și, împreună cu coaja de lămîie, se încorporează în umplutura de mere și stafide.
Se întinde aluatul cu sucitorul: Se presară cu un strat subțire de făină un șervet mare de bucătărie. Se apasă puțin sfera de aluat, apoi se așează pe șervetul înfăinat și se întinde cu sucitorul pînă ce se obține un dreptunghi de circa 50x40 cm.
Se întinde aluatul cu mîna: Se prinde aluatul pe dedesubt cu dosul palmelor înfăinate și se întinde cu grijă dinspre mijloc spre exterior, pînă ce dreptunghiul măsoară circa 60x45 cm. Este suficient de subțire atunci cînd se vede prin el modelul de pe ștergar.
Se așează umplutura: Se unge (cu o pensulă) aluatul întins cu puțin unt topit și se presară peste el pesmetul rumenit, lăsîndu-se de jur-împrejur o margine liberă de circa 2 cm. Apoi se întinde pe toată suprafața umplutura de mere cu stafide.
Se rulează ștrudelul: Se încinge cuptorul la 200 grade C. Cu ajutorul șervetului, se rulează ștrudelul, începand din capătul mai îngust pînă la mijloc. Se îndoaie spre interior marginile fără umplutură, pentru ca aceasta să nu iasă, se apasă puțin cu palmele și se rulează apoi pînă la capăt.
Se unge cu unt: Se așează ștrudelul pe o tavă unsă și se unge cu jumătate din untul (topit) rămas. Se dă la cuptor și se coace aproximativ o oră. Se scoate, se unge cu restul de unt, se lasă să se răcească circa 15 minute și se pudrează cu zahăr farin.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.