Sufleu cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 250 g unt, 5 linguri de făină, 380 ml lapte dulce, 8 ouă, 700 g brânză de vacă, 250 g zahăr brun, 2 pliculețe zahăr vanilinat, 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară, 1 lămâie, 2 linguri pesmet, 50 g stafide.
Mod de preparare: Se unge cu unt o formă de sufleu și se tapetează cu pesmet. Într-o oală se pun restul de unt, laptele dulce și zahărul vanilinat.
Când untul s-a topit se adaugă făina și se amestecă bine cu un tel ca să nu formeze cocoloașe. Se fierbe timp de două minute, se ia oala de pe foc și se adaugă gălbenușurile mixate până cînd își dublează volumul.
Se pun brânza de vacă, coaja rasă de lămâie, pudra de scorțișoară și stafidele. Albușurile se mixează cu sarea și zahărul brun până când nu mai cad de pe brațele mixerului.
Se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă cu o lingură de sus în jos, ca să nu se lase compoziția.
Se toarnă în forma de sufleu, se nivelează cu o lingură și se introduce în cuptor.
Se coace 35-40 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie.
Dacă se coace sufleul în forme mici, se lasă în cuptor doar 20-25 de minute.
|