Sufleu cu cartofi și dovlecei
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g cartofi, 250 g ceapă, 300 g dovlecei, 4 linguri ulei, sare, piper, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g telemea de oaie, 100 g smântână, 150 ml lapte, 1 linguriță boia dulce de ardei.
Mod de preparare: Cartofii se spală și se fierb pe jumătate, timp de 10-15 minute. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Ceapa se curăță și se taie inele subțiri. Dovleceii se curăță, se spală și se taie în rondele. Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa și se călește amestecând des. Se pun dovleceii și se călesc împreună cu ceapa 2 minute. Se condimentează cu sare și piper. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie felii. Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei și se așază alternativ feliile de cartofi cu legumele călite. Se presară cu pătrunjelul tocat. Brânza fărâmițată se amestecă cu smântâna, laptele și boiaua. Se toarnă peste legume și se introduce sufleul în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit circa 20 de minute.
|