Sufleu cu cașcaval
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 150 g cascaval, 4 oua, 300 ml lapte, 50 g faina, 40 g unt + inca 20 g pentru uns formele, 2 varfuri de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Radeti cascavalul pe razatoarea mica. Puneti pe foc intr-o craticioara 40 g de unt si, cand s-a topit, adaugati faina si lasati-o sa se prajeasca, amestecand intruna. Turnati apoi laptele - putin cate putin -, dati focul mai mic, continuati sa amestecati, pana ce compozitia incepe sa se ingroase si devine neteda. Adaugati sare, piper si nucsoara si incorporati cascavalul ras. Luati craticioara de pe foc si lasati sa se raceasca.
Spargeti ouale si puneti galbenusurile intr-un bol, iar albusurile intr-un castron. Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti cu unt patru forme mici de budinca. Incorporati galbenusurile in compozitia preparata anterior si amestecati cateva minute. Bateti albusurile spuma si incorporati-le si pe ele, ridicand usor compozitia, fara sa amestecati. Umpleti formele (nu chiar pana sus), bagati-le la cuptor si lasati-le 20 de minute (fara sa mai deschideti cuptorul).
Sufleul crescut si rumenit frumos se serveste imediat.
|