Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sufleu cu lămâie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 500 ml lapte degresat, 6 ouă, 2 linguri cu vîrf zahăr pudră, 20 g făină, 20 g zeamil (sau Maizena), 2 lămîi verzi, 20 g unt moale.

Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 240 grade C și ungeți cu unt 6 boluri mici.
Puneți pe foc laptele împreună cu coaja rasă de lămîie (ambele). Separați gălbenușurile de albușuri, frecați-le cu zahărul pudră, adăugați făina și zeamilul și turnați peste ele laptele cald, puțin cîte puțin, continuînd să amestecați cu telul.
Răsturnați compoziția în cratiță, puneți-o pe foc și lăsați-o să se îngroașe aproximativ 5 minute. Luați cratița de pe foc și încorporați zeama de la ambele lămîi.
Bateți albușurile spumă, încorporați-le ușor în compoziție, umpleți cu ea bolurile (circa 2/3) și dați-le 10 minute la cuptor. Reduceți temperatura la 150 grade C, lăsați-le încă 15-20 minute să se închege bine sufle-ul și serviți-l imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.