Sufleu cu lămâie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 500 ml lapte degresat, 6 ouă, 2 linguri cu vîrf zahăr pudră, 20 g făină, 20 g zeamil (sau Maizena), 2 lămîi verzi, 20 g unt moale.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 240 grade C și ungeți cu unt 6 boluri mici.
Puneți pe foc laptele împreună cu coaja rasă de lămîie (ambele). Separați gălbenușurile de albușuri, frecați-le cu zahărul pudră, adăugați făina și zeamilul și turnați peste ele laptele cald, puțin cîte puțin, continuînd să amestecați cu telul.
Răsturnați compoziția în cratiță, puneți-o pe foc și lăsați-o să se îngroașe aproximativ 5 minute. Luați cratița de pe foc și încorporați zeama de la ambele lămîi.
Bateți albușurile spumă, încorporați-le ușor în compoziție, umpleți cu ea bolurile (circa 2/3) și dați-le 10 minute la cuptor. Reduceți temperatura la 150 grade C, lăsați-le încă 15-20 minute să se închege bine sufle-ul și serviți-l imediat.
|