Sufleu de conopidă cu curry și alune
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg conopida (congelata sau proaspata), 4 oua, 1 lingurita praf de curry, 50 g alune prajite, 70 g unt, 50 g faina, 500 ml lapte, sare, piper.
Mod de preparare: Introduceti buchetelele de conopida intr-o oala cu apa clocotita, lasati-le sa fiarba foarte incet circa 10 minute si puneti-le sa se scurga intr-o strecuratoare.
Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, zdrobiti alunele, incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti cu unt o forma de budinca si tineti-o la rece.
Puneti untul ramas intr-o cratita sa se topeasca, adaugati faina, lasati-o sa se prajeasca, stingeti cu laptele turnat putin cate putin si amestecati pana ce sosul se ingroasa si devine neted. Sarati si piperati.
Luati sosul de pe foc si incorporati galbenusurile si praful de curry, amestecand bine. Adaugati conopida si alunele zdrobite si la urma de tot albusurile batute, continuand sa amestecati usor. - Turnati compozitia in forma unsa si dati-o 25-30 de minute la cuptor, fara sa deschideti usa in primele 15 minute. Cand a crescut frumos si s-a rumenit, scoateti sufleul din cuptor si serviti-l imediat.
|