Sufleu de praz
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 10 tulpini de praz, o cana cu orez, o lingura cu faina, 3 oua, 3 linguri cu unt, 100 ml lapte, sare, piper, pesmet.
Mod de preparare: Partea alba a prazului se taie bucati ceva mai mari si se opareste in apa fiarta cu sare, aproximativ douazeci de minute. Se scoate, se lasa sa se scurga bine de apa si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga bucatile de praz. Se toarna deasupra faina in ploaie si, treptat, incorporandu-se pe masura ce este turnat laptele caldut. Se adauga, rand pe rand, omogenizandu-se bine. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga albusurile batute spuma. Se unge o tava cu putin unt si se presara foarte putin pesmet. Se lasa in cuptor, la foc mediu, aproximativ zece minute.
Se serveste imediat ce este gata.
|