Șuncă fiartă în vin cu coriandru
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g șuncă (ideală este cea care are și carne), 2 morcovi, 2 ardei grași (chiar dacă sunt deshidratați), o țelină, 4 foi de dafin, o lingură de coriandru, 1 l de vin alb de casă, boia dulce, 3 frunze de mentă.
Mod de preparare: Tăiem șunca în felii subțiri, peste care vom presăra sare și o punem într-un vas acoperit. După 5 zile, o spălăm cu apă călduță și o punem la fiert într-o zeamă formată din vinul alb (1 l), 1 l apă fiartă în ajun cu frunzele de mentă, dafin și coriandru. După o jumătate de oră, vom adăuga la fiert și legumele tăiate în felii subțiri. După ce a fiert o oră, lăsăm șunca să se răcească în această zeamă. După aceea, o scoatem și o punem într-o tavă să se usuce. Cine dorește o pudrează cu boia. O altă variantă este afumarea acestei șunci delicioase. Zarzavatul fiert poate fi folosit drept garnitură.
|