Supă cremă de andive cu alune
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g andive, 4 cepe verzi, 3 linguri de untdelemn, 750 ml apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 200 g smantana groasa, 100 g mazare mica din conserva, sare, piper proaspat macinat, 3 fire de menta proaspata sau uscata (ceai de menta), 2 linguri de alune.
Mod de preparare: Se curata andivele de cotor si de frunzele laterale, se desfac frunza de frunza si se trec printr-un jet de apa rece. Se zvanta bine, se lasa deoparte cateva frunzulite de la mijloc, iar restul se taie ca taieteii, in fasii cam de 3 cm latime.
Se curata ceapa verde, se spala, se zvanta, se taie pe lat in 4-5 bucati, apoi se caleste intr-o lingura de ulei incins. Se pun in tigaie si andivele, se lasa foarte putin sa se-nmoaie, apoi se toarna deasupra apa fiarta cu Vegeta sau Knorr (2 lingurite la 1 l de apa). Se lasa sa fiarba pana ce frunzele pot fi pasate, apoi se trec prin sita sau se paseaza cu mixerul. Se adauga mazarea bine scursa de zeama, smantana. Se lasa supa sa mai dea 2-3 clocote, se gusta de sare si de piper.
Se serveste presarata cu frunzulite de menta (taiate in fasii subtiri), frunzele de andive din mijloc taiate fasii si alune pisate.
|