Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 7-8 cartofi, 1 ciolan afumat, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 țelină mică, 1 gălbenuș, 2-3 linguri smântână, sare, piper, tarhon.
Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opărești, apoi îl pui la fiert în apă rece cu sare. În acest timp, cureți cartofii, ceapa, morcovul și țelina, le adaugi în oală întregi după ce a trecut o oră de când fierbe ciolanul și lași totul pe foc mic. Când toate sunt gata, strecori zeama, o dai deoparte și pasezi legumele. Adaugi în piureul de legume obținut o parte din zeamă, potrivești de sare și piper și dregi supa cu smântâna amestecată cu gălbenușul. Pui și carnea de pe ciolan tăiată bucățele, presari puțin tarhon și supa e gata.
|