Supă cremă de cartofi cu praz
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 2 fire de praz, 1 litru supa de carne (de zarzavat), 50 g unt, 1 lingura faina, 1 galbenus, 1 pahar lapte (1/2 pahar smintina), cuburi de piine alba prajita, sare.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare. Cind s-au muiat, se dau prin sita. Separat se incinge untul, se adauga faina si se rumenesc putin. Se stinge cu pireul de cartofi si praz, se adauga zeama lor si se lasa sa mai dea citeva clocote. Separat se pune galbenusul batut bine si amestecat cu laptele sau smintina intr-un vas sa fiarba in aburi (intr-o cratita cu apa clocotita). Cind a inceput sa fiarba acest sos, se adauga la supa (batindu-l cu cite o lingura de supa).
Se serveste imediat cu cuburi de piine prajita.
|