Supă cremă de castraveți cu tarhon
Rețetă tradițională din Ungaria
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg castraveti, 600 ml iaurt, 100 ml frisca, 250 ml zeama de carne (Knorr + apa), 2 crengute de tarhon, sare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie in doua pe lungime, dupa care se taie felii. Se rastoarna in mixer cu lama si se adauga iaurtul si zeama de carne. Din tarhon se pastreaza cateva frunzulite pentru decor, iar restul se toaca si se adauga in mixer. Totul se mixeaza pana ce devine crema. La sfarsit se gusta de sare, se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se serveste in castroane racite si cu cuburi de gheata. Se orneaza cu frunzulite de tarhon.
In loc de tarhon, se poate folosi ceapa verde, si in acest caz partea alba de la ceapa se mixeaza impreuna cu castravetii.
|