Supă cremă de ciuperci (III)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g ciuperci, 90 g unt, 1 ceapă mare tocată, 1 cățel de usturoi zdrobit, 2 linguri făină, 1 l concentrat de pasăre (apa+Knorr), 1 foaie de dafin, sare, piper proaspăt măcinat, 125 ml smîntînă.
Mod de preparare: Se freacă ciupercile cu un ștergar ud și se taie codițele. Se pune untul să se încingă într-o oală mai mare și se călesc ceapa și usturoiul pînă ce devin sticloase. Se adaugă ciupercile tăiate mai mare și se prăjesc și ele circa trei minute la foc iute, amestecînd întruna. Se presară făină peste ciuperci, se amestecă bine și se sting cu zeama de carne fierbinte. Cînd dau în clocot, se adaugă foaia de dafin și se mai lasă zece minute să fiarbă încet. Se scoate foaia de dafin și se lasă supa să se răcească. Se trece prin sită (sau se introduce în mixer) pentru a obține o cremă fină, se sărează, se piperează și se pune din nou pe foc să se înfierbînte bine.
Înainte de a o servi, supa-cremă se drege cu smîntînă.
|