Supă cremă de conopidă (III)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 conopida, 1 cartof mare, 1 l lapte, 1 catel de usturoi, 20 g unt, 1/2 lingurita nucsoara rasa, 50 g parmezan, ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Spalati conopida si rupeti-o bucatele. Curatati cartoful, spalati-l si taiati-l cubulete. Zdrobiti sau presati usturoiul curatat.
Turnati laptele intr-o oala si puneti in el buchetelele de conopida, cubuletele de cartofi si usturoiul zdrobit. Adaugati sare si piper si lasati supa pe foc pana ce da in clocot. Faceti focul mai mic si lasati-o sa fiarba 20 de minute, acoperind oala doar pe jumatate.
Varsati supa in robotul de bucatarie si mixati-o, pana ce obtineti o compozitie cremoasa. Incorporati untul si nucsoara si mai gustati-o o data de sare si piper.
Cand serviti supa-crema, garnisiti-o cu felii subtiri de parmezan si turnati peste ea un firicel de ulei de masline, fara sa amestecati, ca sa fie mai colorata si mai onctuoasa.
|