Supă cremă de praz cu pesto
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fire de praz, 60 g unt, 2 căței de usturoi, 3 cartofi, 1/2 țelină, 125 ml smîntînă, 150 g parmezan, 1 lămîie, 1 lingură sos pesto, ulei de măsline, busuioc verde, sare, piper, grisine, crutoane sau pîine neagră.
Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă, se spală și se toacă mărunt. Prazul se curăță de frunzele veștede, se spală și se taie în rondele.
Se încinge untul într-o cratiță, se adaugă prazul. Se călește, amestecîndu-se din cînd în cînd, pînă cînd se înmoaie, dar fără să se ardă.
Se pune totul într-o oală, se adaugă cartofii, țelina curățată de coajă și spălată, sare, piper și doi litri de apă.
Se lasă la fiert pînă cînd toate legumele s-au înmuiat, se oprește focul și se mixează.
Se adaugă smîntîna, sucul de lămîie, parmezanul ras și se amestecă. Parmezanul se poate presăra deasupra supei in momentul servirii, dacă nu se dorește o supă mai sărată la gust.
Se toarnă supa în boluri, se adaugă sosul pesto diluat cu puțin ulei de măsline, se decorează cu grisine, frunze de busuioc verde și se servește imediat.
Se servește cu pîine neagră sau crutoane.
|