Supă cremă de ridichi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 legături mari de ridichi, 1 legătură usturoi verde, 1 ceapă mică, 2 lingurițe amidon alimentar, 800 ml supă de pasăre (din cub concentrat), 1 lingură pastă de tomate cu verdețuri, sare, piper.
Mod de preparare: Ridichile se curăță și se păstrează 4 frunzulițe. Se spală ridichile și jumătate din ele se taie cubulețe. Usturoiul verde se curăță, se spală și se taie inele. Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe. Cubulețele de ridichi și cele de ceapă se pun în mixer și se mixează, împreună cu 3-4 linguri supă de pasăre, până se obține un piure. Restul de ridichi se taie în felii subțiri, la fel și frunzulițele păstrate. Într-un vas se pune amidonul și se desface cu puțină supă de legume. Restul de supă se încălzește, se adaugă piureul de ridichi și se amestecă, pe foc mic. Se adaugă amidonul și se mai dă supa un clocot. Se condimentează apoi cu pasta de tomate, sare și piper după gust. Se toarnă în supieră, se presară cu feliile de ridichi, frunzulițe și cu inelele de usturoi.
Se servește fierbinte.
|