Supă cremă de spanac (II)
Timp de preparare: 1 h 55 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 550-650 g spanac, 60 g unt, 2 buc. ceapa, un ou, o lingura faina, un pahar lapte, 2-3 buc. oase, sare, 2 l apa.
Mod de preparare: Se spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si se aseaza oala din nou la foc. Cind zeama clocoteste, se adauga faina bine amastecata cu lapte caldut si spanacul care a fost curatat, spalat bine in mai multe ape si oparit cu apa clocotita si sare. Dupa ce a fiert bine supa 20-30 min. se strecoara si se trece spanacul prin sita. Se amesteca pireul cu zeama si sarea si se aseaza din nou pe foc pentru 2-3 min. Se drege apoi cu un galbenus. Se adauga untul si patrunjelul tocat fin.
|