Supă cremă de spanac cu smântână
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg spanac, 1 ceapă, 2 morcovi, 2 ardei grași, 3 căței de usturoi, 2 cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 250 ml smîntînă, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt. Morcovii se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ardeii se curăță de semințe, se taie în cubulețe și se pun peste morcovi. Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă ceapa, morcovii și ardeii.
Se călesc pînă cînd devin maronii, se pune usturoiul și se mai lasă încă un minut.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în cubulețe. Se pun peste legumele din cratiță, se adaugă un litru de apă și se lasă să fiarbă pînă cînd cartofii s-au înmuiat.
Se adaugă spanacul tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
Se mai fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc și se pasează cu un mixer. Se pune din nou pe foc și se mai fierbe încă zece minute.
Se servește fierbinte cu smîntînă și verdeață tocată.
|