Supă cu cașcaval în stil bavarez
Rețetă tradițională din Germania
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g cașcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriță nucșoară, 1/2 linguriță piper negru măcinat, sare, după gust
Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min.
Într-o cratiță topim untul, adăugam făina și o lăsăm câteva minute să se prăjească până se rumenește.
Turnam zeama inițială amestecând continuu cu un tel și mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min.
Tăiem cașcavalul mărunt și-l adăugăm în supă. Tot acum, punem și nucșoara, sarea și piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul.
Din feliile de pâine, facem niște crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal.
La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de cașcaval și ornăm cu frunzele de pătrunjel.
|