Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă cu conopidă
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 conopida (600 g), 1 ceapa, 1 tulpina praz (partea alba), 1 tulpina telina, 2 cartofi, 1 crenguta cimbru, 1 foaie de dafin, 1/2 legatura patrunjel verde, 20 g unt, 3 cuburi Knorr (carne de pasare), 100 ml smantana dulce (sau frisca nebatuta), sare, piper.

Mod de preparare: Puneti o oala cu apa pe foc. Desfaceti conopida buchetele (cotoarele se indeparteaza complet), spalati-o si fierbeti-o 10 minute, din clipa cand apa incepe sa bolboroseasca, dupa care scurgeti-o si puneti-o deoparte. Curatati ceapa, prazul si telina si taiati-le marunt, iar cartofii curatati de coaja taiati-i cubulete. Puneti untul intr-o cratita sa se topeasca si caliti in el mai intai ceapa si prazul, pana ce devin sticloase, iar pe urma adaugati cimbrul, foaia de dafin si telina si lasati-le sa se dunstuiasca 3-4 minute. Dizolvati cuburile Knorr in 1,5 l de apa, turnati zeama in cratita peste legumele calite, adaugati conopida scursa si cartofii, sarati si piperati. Fierbeti supa 20 de minute din clipa cand da in clocot, mixati-o apoi in robotul de bucatarie (lasand cateva buchetele de conopida intregi) si incorporati smantana. Puneti supa din nou pe foc si cand s-a incalzit bine, presarati patrunjelul verde tocat, adaugati buchetelele intregi de conopida si serviti-o imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.